Najava press konferencije povodom naučnog skupa “Uloga i začaj imama u procesu povratka”



Press konferencija povodom naučnog skupa Udruženja ilmijje Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini „Uloga i značaj imama u procesu povratka“ bit će održana sutra, 7. februara 2023. godine, u 11.00 sati u Srednjoj Sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu.

Na konfereciji će se obratiti Nesib-ef. Hadžić, predsjednik Udruženja ilmijje, Elvir Duranović, član Organizacionog odbora i predsjednik Naučnog odbora manifestacije, i Omer-ef. Redžić, imam Čaršijske džamije u Prijedoru i učesnik naučnog skupa.

Naučni skup „Uloga i značaj imama u procesu povratka“ bit će održan u srijedu, 8. februara 2023. godine, s početkom u 10.00 sati, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.

Ovaj skup predstavlja završnicu istoimene manifestacije Udruženja ilmijje, a koja ima za cilj afirmaciju uloge i značaja imama u bosanskohercegovačkom društvu, a pogotovo imama koji su bili pioniri u povratku, a nekada i najznačajnija karika u ovom procesu. 

Manifestacija je zajednički projekat Udruženja ilmijje te Mostarskog, Bihaćkog i Tuzlanskog muftijstva, a podršku pri realizaciji pruža Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Author

admin