Bajramski program BIR televizije: Bajramujmo zajedno


shadow

I ove godine BIR televizija pripremila je kvalitetan i zanimljiv sadržaj povodom Kurban-bajrama, jednog od najvažnijih muslimanskih blagdana.

Ekipa BIR televizije je, pored cjelodnevnih bajramskih sadržaja, pripremila i specijalni bajramski program, odnosno centralnu bajramsku emisiju, koja će biti emitovana 16. juna u 7.00 sati.

„Ponosni smo na projekat specijalnog bajramskog programa, koji se realizuje od osnivanja BIR televizije. Ove godine smo otišli korak dalje, tako da ćemo bajramske selame i čestitke, poslati i prenijeti iz prelijepog ambijenta Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine. To je prostor koji svojim eksterijerom, zaista očarava i budi poseban osjećaj tradicije, topline i radosti“, istakao je glavni i odgovorni urednik BIR televizije Kasim Softić.

U realizaciji ovogodišnjeg specijalnog bajramskog programa učestvovalo je 15 ljudi, što je još jedan pokazatelj profesionalizma i ozbiljnosti ovog projekta.

Program, koji će voditi voditeljski par Aida Čičak i Maid Dizdarević, trajat će skoro tri sata, a obilovat će zanimljivim gostima, pričama o tradiciji, običajima, bajramima u povratničkim mjestima i najvažnijim propisima Kurban-bajrama.

Tu su i neizostavne interpretacije duhovne muzike i sevdalinke, kao i priče bosanskohercegovačkih hadžija, koji borave u Mekki i Medini.

„Budite uz BIR televiziju u nedjelju, 16. juna u 7.00 sati, kako bismo dočekali Kurban-bajram“, poručili su iz BIR televizije.

Author

admin