Reisu-l-ulema uputio čestitku Jakovu Finciju



Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH g. Jakovu Finciju povodom jevrejskog blagdana Hanuke.

U čestitki reisu-l-uleme se kaže:

Vama i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini upućujem srdačne čestitke u povodu Hanuke, blagdana svjetlosti, sa željom da blagdansko vrijeme provedete u dobrom raspoloženju, sreći i blagostanju.

Uvjeren sam da radosti i poruke naših blagdana u sebi nose veliki potencijal za jačanje razumijevanja u društvu, za poticanje međusobnog poštovanja i rada za zajedničko dobro. Zato je važno u našim vjerskim učenjima stalno taj potencijal prepoznavati i afirmirati. Isto tako, važno je da nas blagdansko vrijeme podstiče na ozbiljnije i odgovornije promišljanje kako da učinimo još produktivnijom saradnju i dijalog među vjernicima i vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini na dobrobit svih ljudi.

Molim Svevišnjeg Boga da podari mir u srcu i radost u duši svim ljudima, a posebno u onim dijelovima svijeta gdje, zbog ratnih sukoba, vjernici još nisu u stanju da dočekuju svoje blagdane u sreći i zadovoljstvu.

Neka Bog pomogne svim ljudima dobrog srca da istraju na putu mira, neka čuva mir i slobodu naše domovine Bosne i Hercegovine u kojoj ćemo u zadovoljstvu i punini svoga identiteta uvijek veličati Boga i Njegove blagodati na način kako to svaka vjerska tradicija naučava svoje pripadnike, stoji na kraju čestitke reisu-l-uleme Kavazovića.

Author

admin