Uprava za vjerske poslove i Media centar: Tradicionalni predramazanski susret s predstavnicima medija


shadow

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini i Media centar Islamske zajednice danas su organizirali tradicionalni sastanak s predstavnicima medija, s ciljem informiranja o pripremi i realizaciji programa u medijima povodom mjeseca ramazana.

Obraćajući se prisutnim na sastanku, koji je održan u prostorijama Studentskog centra IZ, direktor Uprave za vjerske poslove hafiz dr. Mensur-ef. Malkić je predstavnicima medija zahvalio na dolasku i saradnji.

„Zahvaljujem vam se na korektnom odnosu i radu, i na tome što se interesujete za rad Islamske zajednice. Također, iskazujem spremnost organizacionih jedinica Islamske zajednice da daju podršku medijima u pripremi sadržaja vjerskog karaktera. Svjesni smo da ste vi – mediji naš značajan partner, prenosite naše poruke u javnost“, kazao je direktor Malkić.

Mr. Meho Šljivo, voditelj Odjela za hatabet, vaz i iršad, ocijenio je današnji sastanak plodonosnim za sve.

„Svjesni smo važnosti dobre komunikacije s javnošću i važnosti posla koji obavljaju mediji. Ovo je prilika da konkretiziramo saradnju s predstavnicima medija, koji nam dolaze s raznih niova, te da da ocijenimo kako bi se programi, koje smo do sada realizirali, mogli još poboljšati, u cilju bolje komunikacije na relaciji Islamska zajednica i mediji. Važno nam je da ta komunikacija bude institucionalna, da bude profesionalna, odgovorna, spram naše javnosti, jer vjera i vjerski sadržaji jesu bitan segment našeg društva“, naglasio je Šljivo.

Direktor Media centra dr. Muamer Tinjak je objasnio da je Media centar suorganizator ovog sastanka.

„Imali smo priliku da ponudimo sve sadržaje koje mi u Media centru proizvodimo, kao i informacije koje ćemo pripremati u toku mjeseca ramazana. Puno i temeljito se radilo na pripremi ovogodišnjeg ramazanskog programa i sve naše platforme spremno ulaze u ramazansku priču“, izjavio je direktor Tinjak.

Nedim Hrbat, izvršni direktor programa Media centra, ukazao je na pozitivna iskustva u dosadašnjoj saradnji.

„Saradnju sa medijima možemo ocijeniti vrlo dobrom. Predramazanski sastanci sa medijima se održavaju već godinama, a tokom ovih sastanaka prezentiramo i rad medija Islamske zajednice. Godinama već besplatno ustupamo televizijske i radijske programske sadržaje. Ove godine predstavili smo i ponudili na besplatno emitovanje brojne sadržaje, više od deset TV i radijskih serijala, odnosno tri stotine televizijskih i tri stotine radijskih emisija, rubrika i priloga“, naglasio je direktor Hrbat.

Predstavnici medija su iskazali zahvalnost na pozivu, kao i zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.

„Radio-televizija Tuzlanskog kantona (RTVTK) ramazanski program realizuje na jedan specifičan način pune dvije decenije.

Realizujemo ga kroz otvoreni program i od samog početka na realizaciji imamo značajnu saradnju s Muftijstvom tuzlanskim.

Saradnja se iz godine u godinu unaprjeđivala, a samim tim i saradnja s Islamskom zajednicom, odnosno Rijasetom. Saradnju uspostavljamo i s Media centrom od samog osnivanja. Ta saradnja je vrlo značajna, tako i na polju ramazanskog programa“, izjavio je Miralem Dautović, urednik Ramazanskog programa RTVTK.

Prisutni su uzeli učešće kroz diskusiju sa komentarima i prijedlozima poboljšanja saradnje posebno u području razmjene proizvedenih audio i video zapisa, tematskih emisija, prenosa programa obilježavanja značajnih datuma, mubarek noći, bajramskog programa i drugih sadržaja vezanih za ramazan.

Author

admin