Dževad Hadžić: – Sve naše hadžije su dobro i zdravo


shadow

Naše hadžije su dobro i zdravo, izuzetno zadovoljni smještajem u hotelom koji se nalazi vrlo blizu Poslanikove a.s. džamije u Medini, gdje raspoloženi i u opuštenoj atmosferi svakodnevno obavljaju aktivnosti planirane našim programom – izjavio je šef Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Dževad-ef Hadžić.

Dodao je da su hadžije odmorili od puta, tokom kojeg su imali nekoliko manjih zdravstvenih intervencija.

„Ali sve je pod kontrolom i sve, hvala Allahu dž.š., ide onim redom i onim tempom kako smo mi zamislili“, kazao je Hadžić.

Pojasnio je da je sinoć održan sastanak sa polovinom ukupnog broja hadžija, na kojem im je pojašnjen program koji je planiran tokom boravka u Medini, dok će se ostatak naših hadžija sa vodičima i rukovodstvom sastati večeras.

„Također, od planiranih aktivnosti, od jutros smo sa polovinom naših hanuma obavili odlazak u Revdu, gdje su hadžinice, tokom pola sata koliko im je dato, obavile namaze i proučilo dove. Druga polovina će to obaviti sa našim šerijatskim konsultanticama i ući će u Revdu sutra ujutro, ako Bog da, a muškarci će to obaviti danas i sutra poslije ikindije namaza“, rekao je ef. Hadžić.
Istakao je da aktivnosti teku predviđenim tokom.

„Sutra i prekosutra ćemo obaviti mezarat ili zijarat – posjete znamenitostima Medine, odnosno posjete Uhudu, Hendeku, džamiji Kibletejn i džamiji Kuba“, dodao je Hadžić.

Uputio je i selam svim Bošnjacima u domovini Bosni i Hercegovini.

„Sve ih selamimo i sjetićemo se svih u dovi, svih naših braće i sestara, a proučićemo i dovu za našu Domovinu“, kazao je Hadžić.

Author

admin