Poziv za medije – Predstavljanje projekta “Pod nebom vedre vjere: islam i Evropa u iskustvu Bosne”



Uprava za obrazovanje i nauku i obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini sutra će u Sarajevu bosanskohercegovačkoj i svjetskoj javnosti predstaviti aktivnosti na realizaciji naučno-istraživačkog projekta s multimedijalnom izložbom „Pod nebom vedre vjere: islam i Evropa u iskustvu Bosne“.

Konferencija za novinare ovim povodom bit će održana sutra, u srijedu, 20. aprila 2022. godine, u Studentskom centru Islamske zajednice, Logavina 75, s početkom u 11.00 sati.

Projekat će predstaviti direktor Uprave dr. Dževad Hodžić, projekt menadžer Ismet Veladžić, voditelj istraživačkog tima i glavni kustos dr. Aida Abadžić-Hodžić i urednik redakcije Projekta dr. Ekrem Tucaković.

Nakon predstavljanja projekta, novinari će moći od učesnika uzeti i dodatne izjave.

Među ostalim razlozima o kojima će se govoriti na konferenciji za novinare, Islamska zajednica spomenuti projekat realizira kako bi se doprinijelo predstavljanju kulturno-historijskih aspekata i dostignuća muslimana u našoj zemlji, čime se dokumentovano i naučno potvrđuje evropska bit i doprinosi njihovom boljem upoznavanju. Projekat se realizira u skladu s političkom i društvenom posvećenošću muslimana Bosne i Hercegovine motu Evropske unije – „Ujedinjeni u različitosti“.

Također, ovaj projekat će biti temelj u formiranju muzeja Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, o čijoj potrebi i važnosti već duže vrijeme govore akademski i kulturni djelatnici.

Novinarima će biti osiguran parking, te tekstualni, grafički i video materijal o projektu u elektronskoj formi.

Raduje nas vaš dolazak i iskreno zahvaljujemo na saradnji.

Author

admin