Održana sjednica rijaseta islamske zajednice u bih


shadow

Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića danas je u Sarajevu održana 13. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je usvojen prijedlog Plana rada Rijaseta za 2020. godinu i Prijedlog budžeta Rijaseta za 2020. godinu. Rijaset je dao saglasnost Fondaciji „Biserje“ za osnivanje Fondacije „11. juli“.

Prihvaćena je Inicijativa za formiranje interresorne komisije za pripremu nacrta pravilnika o muraseli. Rijaset je uz nekoliko sugestija dao saglasnost Medžlisu Islamske zajednice (IZ) Tuzla za osnivanje preduzeća, te rješavao pitanja radno-pravnog statusa uposlenika Rijaseta i institucija kojima je osnivač Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Na kraju su razmatrani zahtjevi pristigli u Ured za društvenu brigu za dodjelu pomoći pripadnicima različitih socijalno ugroženih kategorija. Posebno je analiziran i podržan projekat pomoći starijim i iznemoglim osobama, na kojem će u narodnom periodu raditi Islamska zajednica uz podršku više partnera.

Author

admin