‘Merhamet’ u saradnji sa islamskom zajednicom u bih pokrenuo akciju prikupljanja pomoći stradalom stanovništvu alabnijeUpravni odbor (UO) HO „Merhamet“ MDD donio je odluku o pokretanju akcije prikupljanja pomoći stanovništvu Republike Albanije stradalom u katastrofalnom zemljotresu.

Akcija će trajati do 29. februara 2020. godine.

Za ovu akciju otvoren je Humanitarni telefon 090 292 001, a pozivom na ovaj broj građani doniraju 3 KM.

Novčana pomoć se može uplatiti i na poseban podračun, namijenjen samo za ovu akciju, koji je otvoren kod Vakufske banke d.d. Sarajevo:
Za uplate u zemlji:
Račun Vakufske banke broj:1601120000002395
poziv na broj: za uplate u KM 1601030000091106
Za uplate iz inostranstva (EUR):
Intermediary Bank:UNICREDIT BANK AUSTRIA AG Vienna 101
SWIFT CODE:BKAUATWW
Beneficiary’s Bank:VAKUFSKA BANKA D.D. SARAJEVO
SWIFT CODE: VAKUBA2
IBAN:BA391601030000091203
Beneficiary: HO „MERHAMET“ MDD, Bistrik 2 Sarajevo
Akciju prikupljanja pomoći za ugroženo stanovništvo Albanije “Merhamet” će provesti u saradnji sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini.

  • “Merhamet” će u narednim danima uputiti konvoj interventne humanitarne pomoći za stanovništvo Albanije čiji su domovi stradali u katastrofalnom zemljotresu. Podršku će pružiti i Islamska zajednica u BiH. Cilj nam je da prikupimo što veću pomoć, kako bismo obuhvatili što više građana za postradalog područja u Albaniji – kazao je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac.
    Vrbanjac je pozvao sve građane, privredne i druge subjekte da se priključe ovoj akciji, i tako, kao i uvijek, pokažu svoju solidarnost i spremnost za humano djelovanje.
    Građani, privredni subjekti, institucije svoju pomoć u prehrambenim i drugim artiklima mogu dostaviti svim “Merhametovim” osnovnim i regionalnim odborima.

Author

admin