ISLAMSKU ZAJEDNICU POSJETIO AJATOLAH SEYED HASSAN MOSTAFAVI HOMEINI



Reisu-l-ulema Islamske zajednici u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sastao se danas sa nj.e. ajatolahom Seyed Hassan Mostafavi Homeini, direktorom Instituta za sabiranje i publiciranje djela Imama Homeinija i upraviteljem njegova turbeta (mauzoleja). Ovaj susret ajatolaha Seyed Hassan Mostafavi Homeini sa reisu-l-ulemom Kavazovićem te posjeta Islamskoj zajednici realizirani

su u okviru njegove posjete R Hrvatskoj i BiH. U današnjoj delegaciji su pored ajatolaha Homeinija bili još i ambasadori Republike Iran u BiH i Hrvatskoj nj.e. Mahmoud Heidar i nje.e. Mohammad Reza Sadegh.

Reisu-l-ulema Kavazović se zahvalio na podršci koju je narod Islamske republike Iran pružao narodu BiH tokom i nakon rata. Ajatolah Seyed Hassan Mostafavi Homeini je između ostalog kazao da je rat u BiH bio jedna od rijetkih kriza oko koje se čitav muslimanski svijet ujedinio te istaknuo potrebu međusobnog dijaloga posebno sada kada u muslimanskom svijetu vladaju sukobi.

U nastavku svoje dvodnevne posjete ajatolah Seyed Hassan Mostafavi Homeini će posjetiti Međureligijsko vijeće BiH, održati predavanje za profesore i imame IZ, te posjetiti više političkih i društvenih institucija i pojedinaca.(kraj)

Author

admin