Član predsjedništva bosne i hercegovine šefik džaferović i brojni drugi zvaničnici čestitali reisu-l-ulemi na reizboru



Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je brojne čestitke domaćih i međunarodnih zvaničnika, ambasadora, predstavnika vjerskih zajednica, kulturnih društava, međunarodnih organizacija, imama i članova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Među pristiglim čestitkama je i ona člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Šefika Džaferovića u kojoj se između ostalog kaže: „Tokom proteklih sedam godina Vašeg prethodnog mandata, Vi ste vodeći Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini odgovorno, mudro i principijelno, stekli puno povjerenje ljudi, o čemu svjedoči i uvjerljiva podrška izbornog Sabora IZ u BIH za Vaš novi mandat“.

Uvjeren sam da ćete, uz Božiju pomoć, i u mandatu koji slijedi nastaviti dostojanstveno predstavljati muslimane u Bosni i Hercegovini, promovirajući vrijednosti naše časne vjere i štiteći integritet Islamske zajednice. Islamska zajednica je oduvijek imala prvorazredni značaj za očuvanje islama i zaštite vjerskih prava muslimana u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, kao i za očuvanje vjerske tradicije Bošnjaka. I zbog toga Vaše liderstvo ima izuzetan društveni značaj. Želim posebno podcrtati i podržati Vaš doprinos jačanju međusobnog razumijevanja i uvažavanja svih vjerskih zajednica u Bosni i Hercegovini, u okviru naše domovine kao multietničke i multikulturalne države. Uvjeren sam da će, uz Vaše liderstvo, i u ovom izazovnom vremenu koje je pred nama, Islamska zajednica uspješno nastaviti svoju misiju, radeći na dobrobiti cjelokupne društvene zajednice“- kaže se u čestitki člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski je u svojoj čestitki reisu-l-ulemi istakao i kako se „raduje ostvarenjima koja je reisu-l-ulema postavio kao program i dobru suradnju sa susjedima“.

Izborno tijelo koje bira reisu-l-ulemu je u prošlu subotu izabralo aktuelnog reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića na novi sedmogodišnji mandat na čelu Islamske zajednice koja okuplja Bošnjake muslimane u domovini, domovinskim zemljama i dijaspori, kao i sve druge muslimane koji je prihvataju kao svoju.

Author

admin