POZIV ZA MEDIJE



Konferencija Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U povodu predstojeće 9. manifestacije „Dani vakufa u BiH“, Vakufska direkcija predstavit će realizovane i najaviti buduće humanitarne projekte, kroz koje Islamska zajednica afirmiše socijalni aspekt vakufa, ostvarujući svoju humanu i karitativnu funkciju.
Konferencija za medije održat će se u nedjelju, 31. marta 2019. godine s početkom u 12:00 sati, u konferencijskoj sali hotela ”EUROPE” (Vladislava Skarića 5, Sarajevo).
Na konferenciji će govoriti hfz. dr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije i g. Saad al-Hajri, sekretar ambasade Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini, koja je partner u većini realizovanih projekata.
Projekti koji će biti predstavljeni utoliko su veliki i značajni jer se ne ostvaruju isključivo unutar njenog organizacijskog okvira, već pripadaju svim građanima Bosne i Hercegovine.
Na konferenciji će biti predstavljeni kulturno-obrazovni i vjerski sadržaji ovogodišnje manifestacije „Dani vakufa u BiH“, okrugli stolovi, naučni skupovi i promocije, te podizanje zasada povrtnih kultura na vakufskim parcelama u Janji, s ciljem stavljanja u funkciju poljoprivrednog vakufskog zemljišta.
Predstavnici medija nakon održane konferencije biće u mogućnosti ugovoriti termine za intervjue s učesnicima.
(kraj)

Author

admin