Čestitka reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića prof. dr. Ali Erbaşu povodom uspješno održanih izbora u Republici Turskoj


shadow

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je čestitku prof. dr. Ali Erbaşu, predsjedniku DIYANET-a, na uspješno održanim parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Republici Turskoj.

„Uvaženi dr. Erbaş,Nadam se Vašem dobro zdravlju i koristim ovu priliku da Vama i građanima bratske Republike Turske čestitam na uspješno održanim parlamentarnim i predsjedničkim izborima. Svaki uspjeh Republike Turske i njenog naroda nas raduje, a slobodno i dostojanstveno iskazivanje političke volje naroda i demokratski izbori zasigurno jesu uspjeh na koji imate pravo biti ponosni.

Molimo Vas, poštovani dr. Erbaş, da prenesete čestitke u moje lično ime i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ponovno izabranom predsjedniku Republike Turske, uvaženom gosp. Recep Tayyip Erdoğanu. Volja i izbor turskg naroda nas sve obavezuje, a naše iskustvo koje je toliko puta dokazano jeste da je  gosp.

Recep Tayyip Erdoğan osvjedočeni je prijatelj Bosne i Hercegovine, svih njenih  građana i Islamske zajednice. Sigurni smo da će se u godinama pred nama, voljom Milostivog, saradnja između naših država, naroda i vjerskih institucija nastaviti da se razvija.
Uz dove Uzvišenom za Vaše dobro zdravlje molim ga da godine koje su pred nama budu godine uspjeha i prosperiteta bratskog naroda i države Turske“, kaže se u čestitki reisul-uleme Kavazovića.

Author

admin