Reisul-ulemu posjetili ambasadori islamskih zemalja


shadow

Reisul-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas su posjetili ambasadori islamskih zemalja u Bosni i Hercegovini.
Povod njihove posjete bio je dolazak mubarek mjeseca ramazana. Oni su reisul-ulemi uputili čestitke, uz iskaze najljepših želja svim vjernicima u našoj zemlji.

Također, ambasadori su ovom prilikom podsjetili na prijateljske odnose njihovih zemalja s Bosnom i Hercegovinom, naglasivši da je opredjeljenje poboljšanje saradnje u budućnosti.

„Bosna i Hercegovina je naša prijateljska zemlja. Ako možemo bilo šta da uradimo za nju, mi smo tu, i želimo da unaprjeđujemo našu bratsku ljubav“, kazali su ambasadori.

Reisul-ulema je, u ime Islamske zajednice i u ime svih muslimana u našoj zemlji, zahvalio na posjeti i čestitkama povodom mjeseca ramazana.

„Hvala vam na svemu što činite i doprinosite da Bosna i Hercegovina bude dio velikog islamskog svijeta. Nadamo se da ćemo uz naše zalaganje i vašu pomoć našu zemlju učiniti boljom“, naglasio je reisul-ulema.

Reisul-ulema je podsjetio da je prije nekoliko dana na zasjedanju Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije islamske saradnje usvojena Rezolucija o Bosni i Hercegovini, te je ambasadorima posebno zahvalio na toj podršci.

Još jednom je naglasio da muslimani Bosne i Hercegovine saosjećaju s narodima Turske i Sirije, koje je nedavno pogodila nesreća, ali i s narodom Palestine.

„Uvijek ste dobrodošli u Islamsku zajednicu. Ramazan šerif mubarek olsun“, poručio je na kraju reisul-ulema.

Author

admin