Tradicionalno takmičenje u učenju Kur’ana “Hind” 29. januara


shadow

Škola Kur’ana Muftijstva travničkog „Ebu Bekr es-Siddik“ u nedjelju, 29. januara, s početkom u 11.00 sati, organizira jubilarno deseto takmičenje u učenju Kur’ana „Hind 2023“.

Kako je za Agenciju MINA izjavio hafiz Fahrudin Haseljić, rukovodilac Škole Kur’ana, takmičenje će biti održano u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku.

„Tradicionalno, već deset godina, finalni dio ovog takmičenja održava se u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku. Takmičarski dio programa traje od 11.00 do 14.30 sati, a poslije ikindija-namaza bit će upriličeno svečano proglašenje pobjednika i dodjela diploma i nagrada“, naveo je Haseljić.

Nakon kvalifikacijskog takmčinja u šest kategorija – Kratke sure, Sura Mulk, Sura Jasin, Sura Kehf, Džuz Amme i Džuz Tebareke, u finalno takmičenje prošlo je ukupno 32 takmičara.

„Kroz deset godina na ovom takmičenju nastupilo je više od 1500 dječaka i djevojčica s područja Muftijstva travničkog. Takmičenje je specifično i po tome što svi učesnici i njihovi muallimi dobijaju vrijedne novčane nagrade, bez obzira na osvojeno mjesto“, kazao je on.

Author

admin