Otvorene nove prostorije Muftijstva sarajevskog


shadow

Radno-svečanom sjednicom Savjeta danas su otvorene nove prostorije Muftijstva sarajevskog u užoj gradskoj zoni Sarajeva.

„U djelovanju Muftijstva sarajevskog primijetili smo da nam je teško organizirati sadržaje za koje smo sami odgovorni, zato smo početkom 2022. godine s načelnikom općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem razgovarali o mogućnosti da uzmemo pod kiriju neki prostor na ovoj općini. Postigli smo dogovor, uspjeli smo se organizirati, opremili smo i danas imamo prvu sjednicu u ovim prostorijama“, izjavio je za Agenciju MINA muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus.

U skladu s misijom Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini i vodeći računa o potrebama različitih kategorija, prostorije će služiti i kao mjesto susreta svih članova.

„Ovaj prostor je multifunkcionalan i u budućnosti ćemo ovdje moći organizirati različite sadržaje, kako za mlade, žene, tako i druge sadržaje koji su važni za naše muftijstvo“, kazao je muftija.

Prostor raspolaže s oko 170 m2, te se sastoji od kancelarija, divanhane i prostora za sastanke.

„Vjerujemo da će ovo biti dodatna vrijednost našoj zajednici, i da će iz ovog prostora u periodu koji je pred nama biti puno svjetla i puno dobra“, poručio je, između ostalog, muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus.

Podsjetio je da je Muftijstvo sarajevsko i dalje „podstanar u svom gradu, bez obzira na to što je sarajevski muftija najstarija vjerska funkcija unutar ovog grada.“

„Zbog toga ćemo u predstojećem periodu morati uložiti dodatni napor kako bismo riješili adekvatan prostor za naše djelovanje.

Dugujem zahvalnost svim svojim saradnicima, načelniku Hadžibajriću, kao i svim donatorima koji su nam pomogli da ovo realiziramo“, naglasio je muftija Grabus.

Author

admin