Uručene nagrade pobjednicima Ramazanskog kviza 2022 – Vjera i domovina


shadow

Pobjednicima Ramazanskog kviza 2022 – Vjera i domovina, kojeg je organizirala Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, danas su u Sarajevu uručene nagrade.

Pobjednik kviza je Alija Mevkić, drugo mjesto osvojio je Ahmed Botonjić, a treće Harun Čilić.

Nagrade im je uručio Meho-ef. Šljivo, voditelj Odjela za hatabet, vaz i iršad u Upravi za vjerske poslove Rijaseta IZ.

„Kviz je ove godine postigao značajan uspijeh i prijem kod naše javnosti, s obzirom na to da smo kroz kviz tretirali značajne oblasti koje se tiču naše duhovne i općenito nacionalne kulture. Sretni smo što je u kvizu učestvovao značajan broj mladih ljudi“, izjavio je danas ef. Šljivo.

Pobjednici kviza su iskazali radost što je Rijaset i ovaj put prepoznao potrebu edukacije iz vjerskih tema, ali i tema koje tretiraju ljubav prema domovini.

„Kviz je, sam po sebi, privlačna metoda za mlade osobe. Naravno, puno smo naučili“; kazao je Ahmed Botonjić.

Ovom prilikom je naglašeno da su svi profitirali iz kviza, kako učesnici, tako i organizatori.

„U kvizu sam učestvovao i prošle godine, kada sam osvojio počasnu nagradu, a ove godine sam, hvala Bogu, među tri najbolja. Gradivo koje smo dobijali kroz predavanja je bilo sadržajno, bogato informacijama. Učestvovat ću i narednih godina“, poručio je Harun Čilić.

Kviz je od 1. do 30. aprila realiziran na portalu Preporod.info Media centra Islamske zajednice. Tokom ramazana objavljeno je 30 predavanja iz oblasti bosanskog jezika, ahlaka i povijesti Bosne i Hercegovine, a posljednjeg dana ramazana održan je finalni test.
Predavanja su pripremili Rifet Šahinović, profesor u Medresi “Reis Džemaludin Čaušević” u Cazinu, Nermin Šušić, profesor u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku i Emir Uzunalić, profesor u Medresi “Osman-ef. Redžović” u Visokom.

Author

admin