Ramazanski kviz Radija BIR – Prijem za finaliste


shadow

Tokom mjeseca ramazana Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Media centrom IZ organizovala je kviz na Radiju BIR za polaznike mektepske pouke. Nagrade finalisticama kviza uručene su danas u prostorijama Uprave za vjerske poslove, nakon emitovanja finalne emisije.

Učešće u kvizu su uzela 64 takmičara, polaznika trećeg nivoa mekteba. Kviz je realizovan svakim radnim danom tokom mjeseca ramazana, a takmičari su putem telefonskih poziva bili uključeni u program. Finalna emisija emitovana je uz fizičko prisustvo takmičara u studiju Radija BIR.

Finalistice kviza su Arnela Mujić, Anela Adrović, Nedžma Mašetić i Besima Lepir, koja je proglašena pobjednicom.

„Značajno je odvažiti se, danas stati pred kamere i učestvovati u programu uživo, a prethodno uzeti slušalicu u ruku, pa odgovarati na pitanja. Znajte da to mogu oni koji su hrabri i sigurni u svoje znanje“, poručio je finalisticama na dodjeli nagrada šef Odjela za mekteb i mlade dr. Enes Svraka.

Navodeći nekoliko podataka o mektebima, dr. Svraka je kazao kako su takmičari ovog kviza svojevrsni predstavnici Zajednice.
„Kroz mektebe u toku godine prođe više od 80.000 djece, a 64 takmičara ovog kviza su reprezenti, ne samo mekteba, nego i Islamske zajednice. Svakako su na najbolji način predstavili sebe, svoje porodice i muallime, te pokazali kako se vrijedno radi u našim mektebima“, kazao je dr. Svraka.

Direktor Media Centra IZ Amir Sakić kazao je kako je ramazanski kviz promocija islamskih vrijednosti i tema u javnom prostoru.
„Značajno je da imamo priliku javno predstaviti ono što učimo u mektebima. To su sadržaji koje je publika preko 21 radijske frekvencije mogla slušati uživo na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, a putem interneta i live streama i diljem svijeta. Čestitam svim učesnicima i finalisticima, roditeljima koji su podržali svoju djecu i muallimima na njihovom pedagoškom pristupu“, poručio je Sakić.

Nagrade koje su obezbijedili BH Telecom, Imtec, Slovo bosansko, Uprava za vjerske poslove i Radio BIR, finalisticama su uručili dr. Enes Svraka, Amir Sakić, urednica Radija BIR Emira Musa i voditeljica ramazanskog kviza hafiza Mubina Suljić.

Author

admin