Islamska zajednica i BBI banka: Hiljadu ramazanskih paketa za povratnike


shadow

Konvoj sa 1.000 ramazanskih paketa za građane širom Bosne i Hercegovine krenuo je danas iz Sarajeva, a ovu tradicionalnu akciju već osmu godinu zaredom realiziraju Rijaset Islamske zajednice (IZ) i BBI banka, uz podršku kompanije Klas d.d. Sarajevo.
Ibrahim Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ je izjavio da se ovako pruža podrška povratničkoj populaciji, ističući da je njima pomoć još uvijek najpotrebnija.

„Osmu godinu sa BBI bankom Rijaset Islamske zajednice organizira humanitarnu akciju u kojoj dostavljamo hiljadu paketa za hiljadu porodica, uglavnom onih koji su u stanju potrebe. Islamska zajednica se i ove godine odlučila da pakete dostavimo na svih devet muftijstava, i to za naše povratnike. Nažalost, naši povratnici su još uvijek oni kojima je naša pomoć najpotrebnija. Na ovaj način želimo izraziti solidarnost i poručiti im da nisu sami“, istakao je Malanović.

Zahvalio je BBI banci i kompaniji Klas, kazavši da su to društveno odgovorne organizacije koje to pokazuju kroz svoje razne projekte, a naročito kroz ovaj.

Dino Selimović, direktor marketinga i komunikacija BBI banke, podsjetio je ovom prilikom na višegodišnju saradnju s Rijasetom Islamske zajednice i Uredom za društvenu brigu.

„Ove godine smo uspjeli osigurati sredstva i donirati Islamskoj zajednici koja je izvršila nabavku ovih hiljadu ramazanskih paketa i koja će ih do kraja ramazana distribuirati na područja svih muftijstava širom BiH, a onda dalje posredstvom svojih službenika podijeliti onima koji u pojedinim džematima zaista imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći“, kazao je Selimović.

Regionalni voditelj kompanije Klas d.d. Sarajevo Hasan Mrkonja je istakao da u ovom projektu učestvuju cjenovnom politikom i uslugom prijevoza, te da im je cilj pomoći „običnom čovjeku“.

„Ne smijemo zaboraviti ono što je Klas dao tokom rata kada je u pitanju pomoć običnom čovjeku, tako im nastojimo pomoći i kroz ove projekte. Jako je bitno da ovakvi proizvodi i ovakvi projekti dođu do običnih ljudi, jer, ukoliko budemo njima na dohvat ruke danas, uoči Bajrama i tokom ramazana i sličnim danima, postigli smo svoj cilj, svoju misiju, da pomognemo običnom čovjeku“, rekao je Mrkonja.

Napomenuo je da paketi sadrže isključivo domaće proizvode. 

Planirano je da paketi do kraja ramazana budu podijeljeni građanima na području Tuzle, Banja Luke, Bihaća, Travnika, Kupresa, Sarajeva, Rogatice, Višegrada, Matuzića, Doboj-Juga, Konjica, Jablanice i Prozora.

Author

admin