Još veća povezanost sa slušateljima – Dostupna nova mobilna aplikacija Radija BIR


shadow

Radio BIR predstavio je novu aplikaciju za mobilne uređaj, a radi se o projektu koji ima za cilj predstaviti pojedinosti o programskoj shemi, detaljne informacije o emisijama, rubrikama i drugim sadržajima u novoj sezoni te ponuditi slušateljima da Radio BIR slušaju i kada nisu pored svojih radioprijemnika.

Jedinstven dizajn budućim korisnicima pruža uvid u sadržaje koje mogu slušati tokom cijelog dana, kao i informisati se o temama koje obrađuje svaka emisija, uz termin emitovanja, ime urednika i druge pojedinosti.

Administrator web stranice Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ) i Media Centra IZ Armin Čaušević autor je aplikacije i kaže kako se u proteklom periodu radilo na redizajnu radioplayera na web stranici Radija BIR, a uporedo s tim razvijena je aplikacija za IOS i Android uređaje.

Uz to je, navodi Čaušević, napravljena i posebna aplikacija za Windows i MacOS računare a dostupni su i linkovi za preuzimanje aplikacija.

“Ovaj projekat nije samo klasični player. Radi se o aplikaciji na kojoj svi korisnici mogu pronaći programsku shemu, da se prilagode terminima emitovanja njima dragih emisija te pronaći pojedinosti o terminu emitiranja premijernih i repriznih sadržaja”, kaže Čaušević.

Dodao je da će se ovaj značajni projekat razvijati i u narednom periodu, te da će se vremenom pojaviti i neki drugi noviteti.
Emira Musa, v.d. glavne i odgovorne urednice Radija BIR, kazala je kako je Radio svojim predanim radom nizao i niže velike uspjehe, a da je jedan od tih uspjeha i nova mobilna aplikacija.

“Sigurna sam da će svim našim slušateljima dati više informacija o našoj programskoj shemi i sadržajima koje mogu slušati u novoj sezoni emitovanja. U vremenu smo brzih tehnoloških napredaka, pa tako i dio našeg slušateljstva veći dio vremena provodi u online svijetu, što je svakako prepoznato i u kontekstu našeg radija. Moram kazati i kako je radio ambijentalan medij, slušaju ga i stari i mladi, a činjenica da će se radio moći slušati i putem aplikacije, bilo gdje da se nalazite i bilo šta da radite, još jednom dokazuje kako će ovaj medij i dalje ispunjavati vašu svakodnevnicu, a nadamo se da to BIR čini onako kako ste to i navikli: pouzdano i savjesno”, kazala je Musa.

Aplikacijom se Radio BIR dodatno približio svojim slušateljima, a cilj je da ta povezanost bude veća i da se pristupom nadahne, ohrabri i unese dašak svježine u medijski prostor Bosne i Hercegovine.

“Ostajemo dosljedni svojoj ideji vodilji koja kaže “Budimo zajedno – budimo BIR”. Stoga, neka i ovaj projekat bude naš doprinos očuvanju lijepe riječi, u džematskom ozračju i blagodati vremena kojeg kao bića malo imamo”, dodaje Musa.

Author

admin