Reisu-l-ulema razgovarao sa predsjednicom Kriznog štaba KS


shadow

Jučer je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović održao sastanak sa predsjednicom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo prof. dr. Aidom Pilav i prim. dr. Amrom Junuzović – Kaljić kako bi razgovarao o mjerama koje je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini poduzela s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa.

Nastavak je ovo konsultacija koje reisu-l-ulema i drugi predstavnici Islamske zajednice ovih dana imaju sa nadležnim državnim organima i ekspertima iz oblasti epidemiologije i javnog zdravlja s ciljem izrade protokola i preporuka prema kojim bi se odvijao vjerski život u toku mjeseca ramazana.

Reisu-l-ulema Kavazović je istakao kako će Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini poštovati preporuke nadležnih državnih i stručnih organa, ali da traga za načinima organizacije vjerskog života u ramazanu na način koji neće ugroziti zdravlje članova Zajednice, građana Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge države u kojoj djeluje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Author

admin