REISU-L-ULEMA UPUTIO ČESTITKU NOVOM PREDSJEDNIKU DIYANETA



Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas čestitku dr. Aliju Erbaşu na izboru za predsjedniku Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyaneta). U čestitki reisu-l-uleme Kavazovića se navodi:
– Koristim ovu priliku da Vam u svoje lično ime i u ime Islamske zajednice u BiH čestitam na imenovanju na odgovornu poziciju predsjednika Uprave za vjerske poslove Republike Turske – Diyanet.

Drago nam je vidjeti kako se odgovorne pozicije daju onima koji su ih dostojni. Ono što mi znamo o Vama i Vašem dosadašnjem radu govori da će muslimani, ne samo Turske, u Vama imati istinski oslonac.

Naša saradnja sa Vašim prethodnikom dr. Mehmetom Görmezeom je bila bratska i prijateljska. Mnogo toga smo zajedničkog sa Diyanetom uradili i započeli što je u interesu islama i muslimana. Radujemo se saradnji s Vama i vjerujemo kako ćemo nastaviti naš zajednički rad u interesu naše dvije zajednice i naša dva prijateljska naroda. Mnogo posla je pred nama i ja se radujem našem, nadam se, skorom susretu uz dovu Uzvišenom da Vam olakša breme emaneta i da Vas pomogne u svakom dobru.(kraj)

Author

admin