REISU-L-ULEMA RAZGOVARAO SA ŠEFOM DELEGACIJE EUROPSKE UNIJE U BIH



Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas ambasadora NJ.E. Lars-Gunnar Wigemarka, šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnik Europske unije u BiH sa Matthew Fieldom, šefom Političkog odjela Delegacije EU u našoj zemlji.

Ambasador Wigemark je Reisu-l-ulemi čestitao na nedavnoj zajedničkoj posjeti predstavnika vjerskih zajednica u Međureligijskom vijeću u BiH stratištima svih naroda. On je naglasio da je ovo

dobar primjer kako vjerske zajednice mogu doprinijeti boljim odnosima u društvu. Tokom sastanka se razgovaralo i o doprinosu vjerskih zajednica evropskom putu BIH.

Reisu-l-ulema Kavazović se zahvalio ambasadoru Wigemarku i osoblju Delegacije Europske unije u BiH na pomoći pri organizacije predstojeće posjete institucijama EU u Briselu.

Iduće sedmice, 3. i 4. maja, planirana je posjeta reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića Briselu tokom koje će se sastati sa zvaničnicima EU od Evropske komisije do Parlamenta EU. Reisu-l-ulema Kavazović će, pored drugih susreta, imati i izlaganje na skupu koji organizuje jedan od vodećih think tankova u Evropi „Friends of Europe“ gdje će govoriti o islamu i evropskim muslimanima.(kraj)

Author

admin