REISU-L-ULEMA PRIMIO DIREKTORA GENERALNE DIREKCIJE VAKUFA REPUBLIKE TURSKE



Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio dr. Adnana Ertema, direktora Generalne direkcije vakufa Vlade Republike Turske sa zamjenicima.

Sastanku su prisustvovali i direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH Senaid Zajimović i direktor Uprave za ekonomske i financijske poslove Rijaseta IZ u BiH Zejnil Rebihić.

Dr. Adnan Ertem je doputovao u BiH kako bi prisustvovao današnjem otvaranju manifestacije „Dani vakufa“. Generalna direkcija vakufa Vlade Republike Turske ima dugogodišnju dobru suradnju sa Vakufskom direkcijom Islamske zajednice u BiH i trenutno je u realizaciji jedanaest zajedničkih projekata širom BiH od obnove Aladže džamije u Foči preko Šarene džamije u Travniku do Baščaršijske džamije u Sarajevu. Ovom prilikom planirano je potpisivanje i nova tri protokola o realizaciji zajedničkih vakufskih projekata.

Reisu-l-ulema se ovom prilikom zahvalio dr. Adnana Ertema na podršci projektima IZ i čestitao dvjema vakufskim direkcijama na dobroj saradnji.(kraj)

Author

admin