Islamska zajednica organizuje prikupljanje pomoći za narod Hrvatske



U džamijama u Bosni i Hercegovini i dijaspori sutra će nakon džuma-namaza biti organizirana sergija za pomoć narodu Republike Hrvatske stradalom u zemljotresu.

O organiziranju ovakve vrste pomoći reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović jučer je pismom informirao i ambasadora Hrvatske u našoj zemlji Ivana Sabolića.

Poručio je da se na ovaj način, osim prikupljenog novca, sve muslimane Bošnjake iz cijelog svijeta želi pozvati na brigu, pažnju i suosjećanje da stanu uz svoje komšije iz Republike Hrvatske, uz poruku da smo jedni drugima najbitniji kako u teškoćama tako i u bezbrižnosti.

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Ismail ef. Smajlović u dopisu imamima za organiziranje sergije naglasio je potrebu da iskažemo moralnu i svaku drugu podršku nastradalim i unesrećenim građanima Hrvatske.

-Svježa su i neizbrisiva sjećanja na organiziranu humanitarnu pomoć i utočište prognanim koju su naše komšije pružale građanima Bili u danima agresije na našu domovinu. Naše nade, misli, iskrena saosjećanja koje dijelimo sa porodicama nastradalih i građanima Hrvatske učvršćuju nas u opredjeljenju da budemo ustrajni u dobročinstvu – poručio je Smajlović.

Author

admin